top of page

Forberedelse inden et fotoshoot med Kreatif Photography

Opdateret: 7. aug. 2020

Jeg oplever ofte, at kunder, som ikke er blevet fotograferet af en professional portrætfotograf før, har en række spørgsmål om forløbet. Jeg har derfor skrevet en guide til dig, som skal fotograferes af Kreatif Photography med nogle råd til den gode forberedelse.


FØR ET FOTOSHOOT

Inden fotoshootet vil jeg gerne vide hvad billeder skal bruges til. Der kan nemlig være forskel alt efter, om du skal bruge dit portrætfoto til din hjemmeside, et visitkort, LinkedIn, en jobansøgning, en privat gave eller noget helt andet. Har du nogle særlige ønsker i forhold til stilen af billederne skal du inden portrætfotograferingen sende mig et par inspirationsbilleder, som du kan finde på internettet. Pinterest er en god platform, hvor du kan søge på alt - søg eksempelvis på "portrait black and white".


Når du skal pakke tasken, så gå en tur i garderobeskabet og find dit yndlingstøj. Vælg gerne ensfarvet tøj, men tag forskellige farver med. Tag gerne flere forskellige bluser, jakker, smykker og eventuelt en hat med. Typisk skyder vi billeder med forskellige farver af baggrund og lyssætning og jeg kan derfor godt bede dig om at skifte tøj undervejs for at matche farverne og lyset i et fotostudie.


Et portrætbillede hvor vi matcher farverne med baggrunden.

Skyder vi fotoshootet udendørs, så skifter du tøj i forhold til stemningen vi skal fange i det miljø vi er i.


Et billede af børn hvor vi matcher tøj med miljøet og stemningen i billedet.

Sørg for at få lagt makeup og ikke mindst sat dit hår. Det kan være altafgørende for det endelige resultat. Børn skal gerne være naturlige og blot have det pæne tøj med og sat håret.


Kom gerne alene, hvis der kun skal tages billeder af dig. Hvis du føler dig mest tryg ved at have en ven, kæreste, forældre eller en anden med, så gør det, men undgå at tage hele familien med, da det kan være forstyrrende for fotoshootet.


UNDER ET FOTOSHOOT

Når vi mødes i fotostudiet eller on location får jeg en god fornemmelse af, hvem du er, og hvordan din stil og dine farver bedst kan udtrykkes på dit portrætbillede. Jeg vil gerne lære dig, at kende og jeg kan derfor godt finde på at spørge dig om en masse for at få en snak om alt mellem himmel og jord. Det er vigtigt for mig, at du får en god oplevelse og føler dig godt tilpas - jo mere afslappet du er jo bedre billeder kommer der ud af fotoshootet.Et erhvervsportræt af en direktør i et studiesetup.

Vi ser på dit medbragte tøj sammen og jeg vælger nogle sæt ud, som vil fremhæve din udstråling på billedet. Du skifter tøj, mens jeg gør lyssætningen og kameraet klar. Jeg guider dig løbende og vi får skudt en masse billeder i forskellige opstillinger. Det er vigtigt for mig at vi får gjort billederne naturlige og jo mere vi snakker under shootet desto mere slapper du af. Netop her får vi de bedste skud. Hvordan du skal se ud, og hvor du skal kigge hen, fortæller jeg dig. Mine billeder er altid med lidt kant. Hvis du går efter et klassisk skolefoto af dine børn eller et pasbillede, så skal du ikke vælge mig som fotograf.Et billede i det fri med naturligt lys.
EFTER ET FOTOSHOOT

Efter fotograferingen bruger jeg nogle dage på at vælge de allerbedste billeder ud. Jeg sigter altid efter at kunne levere et færdigt resultat indenfor 7 dage - typisk får du også billederne før. Du får et udvalg på 30-70 fotos du kan vælge imellem. Du får tilsendt et link til dit personlige galleri, så du kan klikke dig ind og vælge de billeder, du gerne vil have. Sid i fred og ro og vælg dine favoritter. Spørg eventuelt familie og venner til råds, hvis du har svært ved at vælge selv. Når du har valgt dine billeder, billedbehandler jeg dem, så du får et topprofessionelt foto, som du vil være stolt og glad for at vise frem. Du får dit billede tilsendt digitalt, som du kan bruge til visitkort, Facebook, hjemmesider, LinkedIn, storformat print eller på lærred.


Jeg har til tider blevet spurgt om jeg udleverer råmateriale - det gør jeg IKKE ligesom alle andre professionelle fotografer heller ikke gør. Du køber som udgangspunkt en fotopakke med 1-3 efterbehandlede billeder og kan vælge at købe ekstra billeder udover de 3, som alle bliver efterbehandlet inden endelig aflevering.

358 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page