top of page

Jeg er altså ikke så god på billeder!

Opdateret: 14. jul. 2020

9 ud af 10 personer, som jeg fotograferer starter altid med at fortælle mig, at de ikke er gode på billeder. Jeg har efterhånden hørt det mange gange og ved hvordan vi kommer forbi den følelse ret hurtigt under et fotoshoot.


Sjovt nok, så er jeg heller ikke "god" til at posere foran et kamera og kender følelsen. Man bliver utryg foran kameraet og følelsen af, at stå og posere er unaturlig for de fleste, som ikke har prøvet det før.


Opgaven for mig som portrætfotograf, er at skabe så afslappet en stemning som muligt. Jeg starter ofte med at lære personen at kende. Det betyder meget for det endelige resultat. Jeg spørger ind til privatliv og arbejdsliv, forsøger at skabe lidt humor i rummet og i store træk at få energien i rummet til at være positiv og afslappet.


Herefter gør jeg alt for at skyde billeder, når situationen er så naturlig som muligt. Jeg vil gerne have personens autentiske udtryk frem i billedet. Jeg vil naturligvis også indrømme, at der kan være kæmpe forskel fra person til person. Nogle personer er så selvkritiske, at det bliver for meget at arbejde med. Jeg har intet imod at retouchere en smule, men hvis man skal igennem en gennemgribende operation i Photoshop og personen stadig er utilfreds med resultatet, så bliver man nok aldrig tilfreds med det resultat jeg kan levere.


Kender du følelsen og bliver du selv utryg foran et kamera, så smid gerne en kommentar og fortæl mig, hvad der skal til for at du føler dig mere tilpas.


NB - billedet på dette opslag har intet med artiklens indhold at gøre. Modellen her er blot til blikfang og personen er super dygtig foran kameraet med og uden min assistance.

99 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page