top of page

Undskyld, må jeg tage et billede af dig?

Opdateret: 12. dec. 2022

Indimellem støder jeg som #fotograf på personer, som har så meget karakter som gør, at jeg overbeglor dem. Jeg falder ind i min egen verden og forestiller mig, hvordan vedkommende ville se ud på et billede taget i en bestemt situation/stemning.

I foråret var jeg på tur med familien, hvor vi med veterantoget skulle op og besøge Kronborg Slot. Mens vi sidder og hygger går der pludselig en pige forbi mig med en voksen (som senere viser sig, at være hendes moster). Jeg bliver så betaget af hendes udseende og rejser mig prompte op, går over til mosteren og introducerer mig selv som fotograf og om jeg en dag må tage billeder af pigen. Det viser sig efterfølgende, at pigen har en lillebror, som er lige så charmerende.


Uanset hvor erfaren man er som fotograf, er det altid en smule grænseoverskridende at spørge på denne offensive måde. Jeg gør derfor et nummer ud af, at præsentere mig selv med link til min hjemmeside og fortælle lidt om mig selv. I denne situation hjalp det naturligvis, at have min familie med mig. De var dog noget forundret over min pludselige dialog med nogle fremmede mennesker og kunne senere godt se hvorfor jeg henvendte mig til dem.

Et halvt år senere fik jeg endelig tid til at kontakte mosteren og få lavet en aftale om et fotoshoot og det kom jeg ikke til at fortryde.

Det er ikke altid nemt, at tage billeder af børn. Nogle børn gider slet ikke og vil hellere alt muligt andet end at stå foran mit kamera. MEN de her to var fantastiske at arbejde sammen med. Den skønneste personlighed og INGEN brok, tværtimod en iver for at tage flere billeder i forskellige opstillinger.

Herunder resultatet og et udpluk af de mange billeder vi fik taget på dagen. Håber du kan li' dem.


De følgende børneportrætter har vundet en række priser i nationale og internationale fotokonkurrencer.Portrætbillede af et naturtalent.
Look into my eyes. PSA guldmedalje i Nordic International Digital Circuit 2019

Circuit Gouden Medaille - Catalogue Cover Picture
12th Holland International Circuit 2020 - Circuit Gouden Medaille - Catalogue Cover Picture

Portrætbillede af en pige med et fantastisk udtryk.
The girl from the train. GPU Ribbon Color i Nordic International Digital Circuit 2019
Og lillebror, som var lige så fantastisk.
The boy from the train.
209 visninger1 kommentar

Seneste blogindlæg

Se alle

1 Comment


photo lab
photo lab
Oct 25, 2020

Med tanke på din önskan om barnfotografering föreslår jag att du läser några utmärkta tips om ämnet. Jag är säker på att du kommer att gilla det https://fixthephoto.com/blog/photo-tips/how-to-photograph-children-best-poses-for-toddler-shooting.html

Like
bottom of page